Misija Kredenca

Ne,ne, možda bolje rečeno projekt Kredenca...ma kako god, u ovom pothvatu sam uistinu uživala. Jednostavno kada uđete u taj prostor, ne možete izaći neinspirirani. Sve što ugledate, kamo god se okrenete dotaknuli su Teini čarobni prstići i kist. Morate se osjećati kao djete u dućanu sa slatkišima, oči širom otvorene i ne znate što bi prije pogledali ili takli.

A kako je sve krenulo...cure su htjele da ima napravim privjesnice za izložene stvarčice, koje bi bile handmade, kao i sve u Kredenci i na koje bi mogle napisati cijene. Naravno, morale su biti u vintage stilu. Odjurila sam kući i jednostavno ih napravila, kažem vam, to mjesto je zlatni rudnik inspiracije. Privjesnice sam radila s pečatima, ukrasila ih sa čipkom, gumbićima i satenskom trakom za vezanje (joj sad sam se opet sjetila obećanog tutoriala o pečatima, Željka što da kažem...budem! )


Nakon toga došla je ideja i za ručno izrađene vizitke. Prvo što mi je palo na pamet bilo je da moraju biti posebnog oblika, moraju svakako biti proštepane flomasterom i imati neki 3D detalj. Moj Sizzix je napokon bio u punom pogonu :)  Ovdje na slici je prikazana prednja strana sa logom i stražnja strana sa podacima.


Nakon toga bacila sam se na grafički dizajn i napravila pripremu za štampu letaka. Kako inače volim raditi u Photoshopu, ovo je isto bila čista uživancija.



I što slijedi nakon toga..naravno natpis na zgradi, kako bi svi vidjeli i znali da je u tom ulazu jedna i jedinstvena Kredenca. Oblik vizitke u mojoj glavi  postao i prošireni logo, tako je i ploča tog oblika. Ploča je dimenzija 50x40 cm i na njoj sam usavšila tehniku lakiranja drveta. Kako bih je zaštitila od atmosferilija, ne znam ni sama koliko slojeva laka sam stavila na nju. Uglavnom, dovoljno da bi za vrijeme sunčanog dana, refleksijom mogla izazvati požar u susjednom parku :)


I posljednja, ali ne i manje bitna, ploča na ulazu u prostor. I na njoj sam željela ponoviti oblik vizitke, no problem je bio to što su na toj ploči morali biti i svi podaci o firmi, koji mi se nikako nisu uklapali u tu priču. Tako je nastala ova simbioza. Ovalna ploča dimenzija 40x30 cm sa svim podacima i na nju zalijepljena nova, tanja, u obliku vizitke. Slova sam radila sa šablonom i tu sam se namučila pazeći da mi se ne razlije boja, jer i jedna kap sastrane morala bih raditi sve ispočetka.


I to je to! Čiča miča, gotova je priča! Žao mi je što fotke baš nisu najbolje, no slikala sam u različito doba dana, kada vani baš nije bilo sunca.

I na kraju veliko hvala Tei i Orneli, što su mi dale punu slobodu u stvaranju i imale povjerenja u mene, a znate kako je to bitno kada nemate zadanu formu nego pustite mašti na volju :) Ovo je sada kao na dodjeli Oscara :)

Do čitanja!
Keks

 

Keks made Copyright © 2011